V pátek 7.6. čekalo na děti ve škole velké překvapení. Z jídelníčku se mohly dočíst pouze jídlo dne, které znělo: čočková polévka s kokosovým mlékem a dýňové lívance s borůvkami.
Co to bude a jak to bude chutnat?
Ze společnosti Bonduelle k nám přijeli uvařit pan Radek Šubrt a pan Petr Janů. Radek už se v gastronomii pohybuje přes 30 let a šéfoval kuchyním v nejrůznějších vyhlášených hotelích v Praze i zahraničí. Také ho můžete znát jako jednoho z porotců soutěže MasterChef. Petr je odborným poradcem v gastronomii a propaguje po České republice nejnovější trendy moderního vaření se specializací na veřejné stravování.
Z polévky i hlavního chodu byli všichni nadšení, jelikož jídlo jíme i očima. O to větším zážitkem bylo, když pokrmy vydávali přímo kuchaři.
Velice povedené bylo zakomponování dýně a cizrny do lívanců, což vytvořilo nutričně hodnotné jídlo, které chutnalo i nejmenším strávníkům.
Tímto moc děkujeme za návštěvu kuchařům, za osvěžení naší kuchyně a kuchařské tipy.